WIE?

Mijn naam is Lonneke Dobre-Pieters, geboren in Dordrecht, maar ben nu al geruime tijd weg van mijn geboorteplaats. Samen met mijn man en mijn kat Iona woon ik nu aan het mooie Schollebos in Capelle aan den IJssel. In mijn jonge jaren studeerde ik af bij de HKP Master Pedagogiek, differentiatie orthopedagogiek en Nederlands MO A.

Om rust te vinden in mijzelf heb ik een mindfulcursus gedaan en dat werkte geweldig, maar ik miste toch iets. Ik werd van de een op de andere dag gedwongen om 45 minuten te mediteren of een bodyscan te doen. Hoewel ik de waardevolle elementen van mindfulness inzag, vond ik de oefeningen lang en eentonig. Ik las alles wat los en vast zat over mindfulness en ging mindfulness anders gebruiken, veel meer geintegreerd in kleine dingen in het dagelijks leven. Dit gaf voor mij een veel beter resultaat. Het was afwisselender en makkelijk vol te houden en zo werd mijn hele leven meer mindful.

Door mijn opleiding NLP ontvouwde zich voor mij de kracht van de verschillende begeleidingsvormen. Al snel kreeg ik de vraag van Jan Mulder om een cursus Mindful Thinking te geven aan de jongeren van TELL-US. TELL-US heeft projecten in Portugal en Nederland voor jongeren met ernstige gedragsstoornissen in combinatie met psychische stoornissen en vaak ook verslavingen. De cursus was een groot succes voor deze jongeren. (zie aanbeveling van Jan Mulder) Ik wilde heel graag deze vorm van begeleiding MNOP voor iedereen mogelijk maken.

Afgelopen jaren ben ik in contact gekomen met de CREF methode. De basiscursus hechtingsproblematiek en CREF-EMDR heb ik met goed gevolg afgelegd.

SKJ registratie 100016644